Yoga Nidra door Esther zaterdag 10 november

Yoga Nidra door Esther:
zaterdag 10 november 12.30-13.30
Deze les kan je ook combineren met een hot A vooraf 11.00-12.00. Voor deze les is makkelijke zittende kleding fijn, je mag ook kussen/bolsters/zachte dekentjes etc. meenemen, alles om zo comfortabel mogelijk te liggen! De les gaat gewoon op je leskaart.

Wat betekent Yoga Nidra?
Yoga betekent samenbrengen of verbinden. En Nidra betekent slaap. Yoga Nidra wordt dus ook wel de slaap van de Yogi’s genoemd. In yoga nidra verlaat je de waakstaat, ga je door de droomstaat naar de diepe slaapstaat terwijl je wakker bent . Het is een  diepe geleide meditatie waarbij je ongelofelijk veel energie opdoet en de rust in jezelf vindt. Je zult geleid worden door woorden en visualisaties via het lichaam, de adem en de mind naar die plek van stilte in jezelf. Op deze plek worden herinneringen, emoties en gedachten patronen opgeslagen.

Yoga Nidra kan naast een diepe ontspanning ook een methode zijn om oude destructieve patronen los te laten, ook wel samskaras genoemd. Mensen die veel stress ervaren zitten vaak in het ‘fight or flight’ gedeelte van hun zenuwstelsel. Dit is het stress-systeem. Hierdoor kunnen ze niet goed ontspannen en vaak ook niet goed slapen. Ook wordt je lichaam hierdoor meer vatbaar voor allerlei andere klachten, aandoeningen en ziektes. Belangrijk is dus om je zenuwstelsel weer te leren kalmeren.

Dit kan met Yoga Nidra. Yoga Nidra kan helpen bij zelfgenezing: chronische pijn, hoge bloeddruk, trauma verwerking, slapeloosheid, fibromyalgie, stress, depressie, angst, PTSD. Je kunt in korte tijd veel energie opdoen, een sterker immuunsysteem opbouwen, de mentale focus verbeteren, het bevorderd creativiteit en breinfuncties. Veel overeenkomsten met hot yoga, maar een totaal andere benadering om die doelen te bereiken. Dus probeer het zelf uit!

Over de schrijver
Sharon Vreugdenhil

Eigenaar en oprichter van Hot Yoga Studio Gooi.

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Abbonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laastste ontwikkelingen!