Workshop Ontspanningstechnieken: 1 november 14.00-17.30 uur

PRANAYAMA
We starten de workshop met een ademhalingstechniek. Met behulp van deze techniek kalmeren we het zenuwstelsel, de hartslag en de adem.Zo zorgt de adem ervoor dat de processen in het lichaam optimaal kunnen werken. We voelen ons veilig, verspillen geen tijd meer aan verkramping en zo komt de verzachting terug in het lichaam. Zo landen we op de mat en maken een vruchtbare bodem voor het tweede onderdeel.

TRY
Tension Release Yoga. Met behulp van een zevental oefeningen gaan we een oeroud ontladingsmechanisme activeren in het lichaam en zo chronische spierspanning loslaten. Bij mensen die langdurige stress ervaren gaat het lichaam op den duur verkrampen door de hoge concentratie stresshormonen in de spieren. Het is moeilijk om uit deze cirkel van stress en pijn te stappen. TRY ontlaadt snel en definitief, het is een vorm van zelfgenezing dus je kunt het blijven toepassen waar en wanneer je maat wilt.

NIDRA Is een vorm van yoga waarbij je absoluut stil ligt en geleid wordt naar een plek van stilte in jezelf. Liggen, luisteren en voelen dat is alles wat je ‘doet’. Het is een techniek die meer dan 2500 jaar oud is en heel veel energie geeft. Je verlaat d.m.v. een geleide meditatie de waakstaat, gaat door de droomstaat heen naar de diepe slaapstaat terwijl je wakker bent.

Esther Bijl  laat je deze middag betrokken, deskundig en veilig kennis maken met deze drie vormen van ontspanningstechnieken. Na een korte uitleg beginnen we met een Pranayama oefening om te landen op de mat en ons voor te bereiden op Tension Release Yoga. We sluiten het programma af met een lekkere lange Nidra yoga.

Kosten: €60,- Geef je snel op maximaal 15 deelnemers

Over de schrijver
Sharon Vreugdenhil

Eigenaar en oprichter van Hot Yoga Studio Gooi.

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Abbonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle laastste ontwikkelingen!